tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pullakranssi

Tarvitset annoksen pullataikinaa.
Pullataikina:
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1tl suolaa
50 g hiivaa
n.14-15 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen.  Lisää joukkoon kananmuna, sokeri ja suola.  Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.Kohota taikinaa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi 
Paista pieniä leivonnaisia 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat. Paista pitkot miedommassa lämmössä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
Yhdestä 5 dl:n pullataikinasta tulee noin 40 pikkupullaa tai muutama kranssi.


Täyte:
150g   Huoneenlämpöistä voita
1.5dl   Sokeria
2rkl   Kaakaota
100g   Tummaa tai vaaleata taloussuklaata (oman maun mukaan)
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaakao.
Rouhi tai riivi suklaa. 
Levitä täyte ja rouhittu suklaa kaulitun pullataikinan päälle… kierrä rullalle!


Suuren Keittokirjan ohje, 40 vuoden takaa:
"Vielä muuan mahdollisuus on panna täytetyn pitkon päälle täyttämätön pitko 

 ja leikellä liuskat siitä.
Miten leipoa pullaa.jpg

Tällä tavoin ei ole vaaraa täytteen leviämisestä pellille"
Että Näin:--)
Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 20minuuttia!



Eilen taivas oli aivan pilvetön ja samanlaiselta näyttää tänäänkin!

Mukavia ulkoiluhetkiä kaikille.. toivottaa Tuta:-)