Tarvitset annoksen pullataikinaa.
Pullataikina:
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1tl suolaa
50 g hiivaa
n.14-15 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä.Kohota taikinaa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi
Paista pieniä leivonnaisia 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia tai kunnes pullan pinta ja pohja ovat kauniin vaaleanruskeat. Paista pitkot miedommassa lämmössä 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
Yhdestä 5 dl:n pullataikinasta tulee noin 40 pikkupullaa tai muutama kranssi.
Täyte:
150g
Huoneenlämpöistä voita
1.5dl Sokeria
2rkl Kaakaota
100g Tummaa tai
vaaleata taloussuklaata (oman maun mukaan)
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kaakao.
Rouhi tai riivi suklaa.
Suuren Keittokirjan ohje, 40 vuoden takaa:
"Vielä muuan mahdollisuus on panna täytetyn pitkon päälle täyttämätön pitko
ja leikellä liuskat siitä.
Tällä tavoin ei ole vaaraa täytteen leviämisestä pellille"
Että Näin:--)
Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 20minuuttia!
Eilen taivas oli aivan pilvetön ja samanlaiselta näyttää tänäänkin!
Mukavia ulkoiluhetkiä kaikille.. toivottaa Tuta:-)