maanantai 8. kesäkuuta 2015

Raparperi-mansikkapiiras!


Parhaillaan on raparperiaika, nyt kannattaa luottaa mummon sanaan ja leipoa tämä herkullinen ja helppotekoinen piirakka. Se valmistuu käden käänteessä ja maistuu taivaallisen hyvältä.. vaniljakastikkeen kanssa.





Vinkki!
Moni leipoja on joskus joutunut karvaasti kokemaan sen hetken, kun kakku juuttuu kiinni vuokaan. Vanha kikka pelastaa. Vuoraa uunipellit sekä kakku- ja piirakkavuoat leivinpaperilla. Näin varmistat, etteivät leivonnaiset tartu kiinni, eikä ylimääräistä voitelua tarvitse tehdä.
Raparperi-mansikkapiiras
(12 hengelle)
Kakkupohja:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl rypsiöljyä tai voisulaa
3/4 dl maitoa
Pinnalle:
muutama raparperinvarsi pilkottuna
1 dl mansikoita
sokeria
Koristeluun:
tomusokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi öljy ja maito. Kääntele taikina tasaiseksi.
2. Vuoraa syvä kakkuvuoka leivinarkilla. Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle viipaloidut raparperinvarret ja paloitellut mansikat. Ripottele päälle sokeria.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä. Siivilöi jäähtyneen piiraan pinnalle tomusokeria ja tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.


#raparperipiirakka.jpg
Siskokulta tulee tänään kyläilemään miehensä kanssa, pikkuinen lapsenlapsi mukanaan.
Niinpä päätin leipoa tätä herkullista piirakkaa kahvipöytään. Se on taatusti hyvää, kera jäätelön/vaniljakastikkeen.


Nyt se avattu.. meinaan Muumilaakso, sinne he suuntaavat huomenna. Kokemuksesta tiedän, että he viettävät siellä ikimuistoisen päivän.

Hain vielä syreenin oksia maljakkoon, nyt kesäinen kahvipöytä on lähestulkoon täydellinen.



Vein myös kimpun parvekkeelle..  kohta ilmassa leijailli  kesäkukkien ihanat tuoksut:)


Halauksin
-tuta-