tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ympyrä on sulkeutunut..

..Tyksin osalta!



Viides ja viimeinen rintojen vuositarkastus oli eilen, onneksi ei mitään syöpään viittaavaa löytynyt. Ikävä kyllä kaikki eivät saa tätä ilouutista.
 ”Suomen syöpärekisterin tilastoissa vuosina 2007-2009 seuratuista rintasyöpäpotilaista viiden vuoden elossaololuku on 89%. Valtaosa rintasyövän uusiutumista tulee ensimmäisen viiden vuoden aikana, minkä jälkeen uusiutuminen on harvinaista”.
Minun rintasyöpäni onneksi huomattiin varhaisessa vaiheessa.  Se ei ollut levinnyt imusolmukkeisiin, vaikka oli laadultaan ärhäkkä ja huonoennusteinen. Rinnasta leikattiin vain pieni pala pois ja 6 viikon sädehoito tuli päälle.
Estrogeeniestolääkityksen sain viideksi vuodeksi. Ensimmäisen vuoden söin Femaria, toisen vuoden Letrozolea ja nyt lääkityksenä on Aromasin.  Nämä ovat tehokkaita ja hyviä rintasyövän estolääkkeitä..  mutta ne sivuoireet! Harvemmin kuulee kenenkään valittavan niistä ja varmaan kaikki eivät edes saa niitä.
Mutta, pahaa pelkään että sairastamani lonkan nivelrikko, rannekanavaoireryhmä, vatsan happovaivat, painonnousu, hikoilu ja huonot hiukset  ovat seuraukset näistä lääkkeistä. 
Myös jotain muuta, hyvin tärkeää hävisi minusta lääkkeiden myötä. Jonkinlainen sisäinen sädehtivä kipinä, se jokin on poissa.
Kuitenkaan en ole kertaakaan harkinnut estrogeeniestolääkityksen lopettamista! Viimeisen pillerin otan 28.2.2016.

Kun syöpä on kerran lyönyt sen mustan tahraavan leiman sieluun, voiko sen jättää taakseen ja alkaa elämään normaalia elämää, niin kuin sitä ei olisi ollutkaan?  
Niinpä, onko minulla helpottunut olo? Taidan olla vaan se vaikea tapaus, jolle kaikki jää korvien väliin. Tämänhetkinen olotilani on kaikesta huolimatta hyvin onnellinen.

Tyksille suurkiitos erittäin hyvästä hoidosta.

Makrotex haaste: ympyrä


Halauksin
-tuta-