perjantai 2. heinäkuuta 2010

Persikka-tuorejuustokakku




Pohja
1  dl      kananmunia
1  dl      sokeria
1  dl      vehnäjauhoja
2  rkl     kaakaojauhetta

Täyte
500 g      maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl      sokeria
2,5 dl      persikkasosetta
0,5 dl      vettä
5    kpl   liivatelehtiä
2,5 dl    vispikermaa vaahdotettuna


Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe.
Levitä seos leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreäksi yli Ø 24 cm:n levyksi.
Paista pohja 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.


Voitele Ø 24 cm:n irtopohjavuoka ruokaöljyllä ja sirottele öljyn pinnalle tomusokeria.
 Leikkaa jäähtyneestä pohjasta vuoan kokoinen pohja ja laita se vuoan pohjalle.


Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja persikkasose. 
Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut (5 min.) ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi seos kermavaahdon joukkoon.
Laita persikka-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Pidä kakkua pakastimessa, kunnes täyte on kohmeinen.
Näin täyte ei sula kakkua hyytelöidessä.
 Alkuperäinen ohje nettitelkku, 

 päällä Kinuskikissan herkullinen suklaakiille!

Kiille:
3 liivatelehteä

1 dl tummaa kaakaojauhetta

¾ dl sokeria

3 dl kevytmaitoa



Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi.
 Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
 Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele!



Leipomisen iloa kaikille
-tuta-