sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Mehevä maustekakku

ilman munia.


                       
Siirappipurkin kyljestä otin ohjeen.. tämän helpommaksi kakun teko ei voi mennä. Joulujuomien/ruokien valmistuksen jälkeen, varmasti monelta löytyy kaapista näitä tuotteita!


Maustekakku


4 dl piimää
2 dl (Dansukker) tummaa siirappia
1 1/2 dl (Dansukker) taloussokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 1/2 tl soodaa
(2 dl rusinoita)
175 g sulatettua voita tai margariinia

Sekoita piimä, siirappi ja sokeri kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja rusinat) Lisää sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (noin 2,5l) Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys esim. coctailtikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Koristele kakku siivilöimällä päälle tomusokeria juuri ennen tarjoulua.



Kakun rakenne oli ihanan huokoinen ja maistui todella hyvälle. Ps. Tämä kakku paranee vain vanhetessaan!




Ihana joulu tuli ja meni!

Aattoillan vietimme tyttäreni luona. Söimme jouluherkkuja, maistelimme glögiä ja keskustelimme. Joulupukkia emme tälläkään kertaa nähneet, koska mummon lapsukaiset ovat jo isoja. Vanhin heistä vietti joulunpyhät armeijassa.
Meille joulu on rauhaa ja rakkaita muistoja. Muistelun kohteena oli myös meille läheiset poisnukkuneet rakkaat.  Näin ollen tuntui, että hekin olivat läsnä meidän joulussa.

Mukavaa kuluvaa päivää ja halaus kaikille
-Tuta-