perjantai 28. huhtikuuta 2017

Berlinemunkit!



 Munkit ja sima kuuluvat vapun perinteisiin! Tässä olisi kokeilemisen arvoinen munkkiresepti, mielestäni paras ikinä.
berliinin-munkit.jpg

munkit.jpg


Reseptin sain joskus  -70 luvulla, työkaveriltani!


4 munaa

4 rkl sokeria

2 rkl hiivaa

3 dl maitoa

2 dl sulatettua margariinia tai voita

noin 800 g vehnäjauhoja


Paistamiseen:
kookosrasvaa, rypsiöljyä tai munkin paistamiseen tarkoitettua rasvaa.

Vaahdota munat ja sokeri. 
Sulata rasva ja sekoita se maitoon, samoin hiiva. 
Lisää seos munavaahtoon. 
Vatkaa joukkoon jauhot alustaen, anna kohota kaksinkertaiseksi. 
Kauli taikina  noin sentin paksuiseksi, ota muotilla rinkuloita. 
(minä käytin tällä kertaa sydämen muotoista muottia). 
Kohoita taikina kaksinkertaiseksi. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu siinä, noin puolessa minuutissa. 
Kypsennä 3 munkkia kerrallaan 3-4 minuuttia, välillä käännellen. 
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Siivilöi jäähtyneiden munkkien päälle tomusokeria. (Minä pyörittelin ne lämpiminä sokerissa). 


munkkiresepti.jpg

Tänä vappuna muistan lapsukaisia tällaisilla lahjakääröillä, joiden valmistukseen käytin sanomalehtiä. Sisältö olkoon yllätys! 

Hieman koristelua kiiltokuvilla ja vappukääröt ovat valmiita.

Täältä tullaan, mummon mussukat.
(tämä postaus on (Vuodatus) askartelua&elämänmakuja blogistani, kuuden vuoden takaa!)
-tuta-