Tässä taikinan kaulin noin 1 1/2 cm paksuksi levyksi ja sitten suurella piparkakkumuotilla otin sydänkuvioita.
Ohjeen otin Erikan blogista ja oman maun mukaan käänsin sen suomeksi.. toivottavasti hän ei pahastu kaikista muokkauksista.
Kuten tiedämme laskiaispullat ovat kaloririkkaita herkkuja.. tässä olisi nyt tarjolla hieman kevyempi vaihtoehto.
25 g voita
2
dl kevytmaitoa
¾
dl (kesella) käytin rasvatonta rahkaa
25
g hiivaa
½
dl sokeria
1
maustemitta suolaa
1
tl kardemummaa
2
maustemittaa leivinjauhetta
½
vispattua munaa
noin
6 dl vehnäjauhoja
Sulata voi, lisää
maito ja rahka, lämmitä seos 37asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada
maitoseos päälle.. sekoita. Lisää sokeri, suola, kardemumma, leivinjauho, muna
ja suurin osa jauhoista – säästä hieman pullien pyörittelyyn. Sekoita taikina
tasaiseksi Anna kohota noin 30min.
Vaivaa taikina
notkeaksi jauhotetulla alustalla ja jaa se 16 osaan. Pyörittele ne sileiksi
pieniksi pulliksi.. anna ne kohota leivinpaperilla vuoratulla pellillä noin 30
min. Aseta uuni 240 asteeseen. Voitele pullat munalla ja paista niitä 7-8
minuuttia. Tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
Anna ne jäähtyä ritilällä, liinan alla.
Halkaise jäähtyneet
pullat. Täytä ne hillolla sekä kermavaahdolla.. sulje kansi ja sihtaa päälle hieman tomusokeria.
Oma täytteeni:
2dl kevyt vispiä vaahdotettuna
2tl vaniljasokeria
vadelmahilloa.. siskolta sain hyvää ja vähäsokerista
Erikan täyte:
Ripaus halkastujen pullien keskustaa
50 g hienonnettua mantelia
½ dl tomusokeria
¾ dl kevytmaitoa
Ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi ja laitetaan pullien keskustassa oleviin pikkukuoppiin
1 dl kevyt kermaa vaahdotettuna
2tl tomusokeria sihdattuna pullien pinnalle
Klikkaus vispattua kermaa pälle ja "kansi" somasti kiinni. Viimeistele tomusokerilla.
Ja n a u t i n t o on valmis.....
Tänään meillä on keikkunut taivaalla jokin keltainen pallo.. ettei vaan olisi se kuuluisa Naantalin aurinko :)
♥Mukavaa kevättä teille kaikille♥
-Tuta-