Makoisat itse tehdyt sämpylät, jotka valmistuvat käden käänteessä. Soveltuvat hyvin välipalaksi tai aamiaisleiviksi.
1 dl juustoraastetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl sämpyläjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
100 g voita, huoneenlämpöistä
3 1/2 dl piimää
Pinnalle:
juustoraastetta (minä käytin Arla Emmental)
Sekoita leivinjauhe, suola, vehnäjauho, sämpyläjauho ja juustoraaste
kulhossa. Nypi voi sekaan ja lisää piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa se 12 osaan.
Leivo
taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele
päälle juustoraastetta. Paista leivät 250 asteessa noin 10-12 min.
Aamun pieni herkutteluhetki makunystyröille!
Mukavaa keskiviikkoa kaikille ihanille. Aurinko lämmittää, talitintit laulavat ja harja-autot huristelevat imuroiden hiekkaa, se on kevättä!
Meillä leivotaan
-tuta-