keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Ne parhaimmat kierrepullat..

joissa maistuu manteli ja vadelma!


Pikkupullat kierrepullat pullataikina.jpg



noin 40 kpl


5 dl maitoa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
14 -15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia, huoneenlämpöistä

Voiteluun:
1 muna
pinnalle raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja
kardemumma. Lisää jauhot vähitellen.  Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva
alustamisen loppupuolella. Anna nousta liinan alla noin 30 min.

Täyte:
200 g mantelimassaa
1 dl sokeria
2 ½ tl vaniljasokeria
125 g voita, (suolaton)

4 dl vadelmia, pakaste

Sekoita huoneenlämpöinen rasva, mantelimassa, sokeri ja vaniljasokeri  tasaiseksi tahnaksi.

Kun taikina on kohonnut, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25×50 cm). Levitä levylle mantelimassaseos ja ripottele pinnalle  murennetut, jäätyneet vadelmat.. 
Kääri levy rullalle. Leikkaa se noin 2,5 cm paksuisiksi paloiksi, nosta ne paperisiin leivosvuokiin.
Kohota pullia leivinliinan alla noin 30 min, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla. 
Paista pullia  225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Ohje:Hembakat


vadelmapullat pikkupullat


Rakkaita vieraita tulossa
-tuta-