keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Mansikkamehu


Nami, nam!
Mansikkamehu.jpg

Makoisaa kesämehua tuoreista mansikoista, helppo ohje! Kylmä mansikkamehu vilvoittaa  ihanasti makuhermoja... näin hellesäällä!


2 litraa tuoreita mansikoita

3 dl vettä

5 dl sokeria valutettua mehulitraa kohti

yhden sitruunan puristettu mehu

1 tl nestemäistä Atamonia


Huuhtele ja perkaa mansikat, laita ne kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna ne kannen alla ja keitä niitä noin 5-10min, kunnes mansikat ovat kalvenneet. Siivilöi mansikat pois. Mittaa mehu ja kaada se takaisin puhdistettuun kattilaan. Kiehauta mehu ja lisää sokeri, sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehahtaa uudelleen. Ota kattila liedeltä pois ja kuori vaahto, lisää sitruunamehu ja  Atamon. Kaada lämpimiin ja hyvin puhdistettuihin pulloihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä ja pimeässä
(En lisännyt Atamonia.. tämä määrä katosi nopsaan parempiin suihin)
Laimenna vedellä tai hiilihappopitoisella perusjuomalla.


-tuta-