keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Sitruuna-lakritsitiikerikakku



Sitruuna-lakritsitiikerikakku.jpg


Lakritsin ystäville herkullinen kahvikakku

200g    leivontamargariinia
2dl    sokeria
3     kananmunaa
3dl   vehnäjauhoja
2tl    leivinjauhetta
1rkl   vaniljasokeria
1   sitruunan raastettu kuori
4tl   sitruunamehua
50g   turkinpippureita
3rkl   kuohukermaa
1kl   kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota noinkahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja-mehu. Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepusiin ja murskaa kaulimella. Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi vaalea taikinakerros. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.
Kopiotu suoraan Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä

-tuta-