lussekatit  vai sahramipullia, rakkaalla lapsella on monta nimeaä!


Joululeipomuksia, pakastimeen.

Sahramipullia.jpg




sahramipullaohje.jpg

Sahramipullat

0,5g   sahramia
50g    hiivaa
5 dl maitoa
2dl     maustamatonta maitorahkaa 
150g  voita tai marg.
0,5tl   suolaa
2dl     sokeria
1    muna
n. 17dl vehnäjauhoja

Voiteluun ja koristeluun:
1 muna
rusinoita
Sekoita kädenlämpöiseen maitoon sokeri sahrami ja suola. Lisää murennettu hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää muna ja rahka.
Lisää jauhot vähin erin, sekä huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikina notkeaksi ja kiiltäväksi, peitä liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi.
Nosta jauhotetulle alustalle ja vanuta notkeaksi. Leivo taikinasta eri mallisia pikkupullia. Tulee noin 30-40 kpl    


   Minä tein tämän näköisiä. 
 Jaa taikina paloiksi ja muovaa sormen paksuisiksi, noin 20cm pitkiksi nauhoiksi.
"luciapullat ohje.jpg".

kierrä s-kirjaimen muotoiseksi.
Lussebullar.jpg

"lucia-pullat.jpg".

Kohota pullat uudelleen pellillä, koristele rusinoilla ja voitele munalla.
Lucia-pullatohje.jpg

Paista  225  asteessa,  uunin keskiosassa  noin 10min tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Luciapullat.jpg