lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ronneby bullar..

..näin luki ohjeessa, jonka olin kirjoittanut vihkoon joskus 70-luvulla!
Taitavat muistuttaa hieman valeviinereitä:)

Noin 25 kpl
225 g voita huoneenlämpöistä
noin 7 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 dl kylmää maitoa

Täyte:
Paistonkestävää omenamarmeladia
1 pussi vaniljakastiketta ohjeen mukaan, käytin Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta.

Nypi voi ja jauhot keskenään murumaiseksi taikinaksi.
Murenna hiiva kulhoon, lisää kylmä maito ja sokeri.. sekoita hyvin. 
Lisää maitoseos voi/jauhoseokseen. Vaivaa sileäksi taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.



Kauli  heti suorakaiteen muotoiseksi levyksi.



 Leikkaa noin 8x8cm tai 9x9cm kokoisiksi neliöiksi. 



Laita vaniljakastiketta jokaiseen neliöön..



lisää nokare paistonkestävää omenamarmeladia päälle.


Taivuta kulmat täytteen päälle ja nipistä kiinni.


 Nosta ne paperivuokiin pellille ja anna kohota viileässä noin 2 tuntia.


Voitele munalla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeat.

Siivilöi jäähtyneiden viinereiden päälle tomusokeria.

Syö nautiskellen :)

Leppoisaa viikonloppua kaikille!

-Tuta-