lauantai 15. maaliskuuta 2014

Nauravat nakit ja perunamuusi


..tässä ruoassa on jo nostalgian havinaa!

Tämä ohje muistui mieleen yhtäkkiä ja oli ihan pakko laittaa se tänne,  vaikka blogini ei olekaan ruokablogi.
Aikoinaan 70-luvulla, tämä ruoka oli meidän neitokaisten  suosiossa. Silloin ei ollut mitään puheita nakkien nitriittipitoisuuksista ja kuinka monta nakkia lapsi saa syödä päivässä tai viikossa.

 Lekkaa nakit puoliksi ja tee ristikkäiset viillot nakkien leikkaamattomiin päihin.
Tee perunamuusi ohjeen mukaan. (valmiista perunamuusijauheesta tehty, käy yhtä hyvin)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista  valmista muusia ja nakkeja  uunin keskitasolla noin 10-12 min, kunnes  nakit  ovat kauniin ruskeita ja auenneet nätisti.

"Rusetti" päähän ja voilaa.. lasten juhlien soma herkku on valmis :)

Oletko sinä tarjonnut joskus lapsillesi nakkeja ja muusia .... tällä tapaa??

-Tuta-