torstai 5. lokakuuta 2017

Jäkäläkranssi.


Heippa!
Viime viikonloppuna olin jälleen lempipuuhissani.. tykkään niin  askarella  ja näpertää. Pinterest on pohjaton idealaari ja sinne on välillä himskatin ihana kadota.

Tee se itse.. luonnonantimista kaunis kranssi. Jep, ja mehän tiedämme sen! Havujen keräämiseen puista pitää kysyä lupa.. eikä jäkälääkään👇saa kerätä ilman maanomistajan lupaa.

Askartele vaahteranlehtiruusuja tai käytä kanervia. Tee niistä pieniä kimppuja, lisäämällä niihin esim. puolukanvarpuja. Leikkaa pahvista sydämenmuotoinen alusta.
 Suihkauta vaahteranlehtiruusuut, askarteluun tarkoitetulla kulta-spraylla.

Kiinnitä jäkälät (omani olivat kuivuneet parvekkeella pari päivää) ja kukkakimput vuoron perään alustaan,  ompelu-tai puuvillalangalla. Kieputa lankaa ristiin rastiin kranssin ympäri,  niin että se uppoaa hieman  jäkälän sekaan. 
Muotoile kranssi haluamallasi tavalla.jäkäläkranssi.jpg
Valmista tuli! ❤

Tein vielä kimpun, nämä ruusut saivat myös kultaisen suhkaisun.Illan aurinko kultaa jo maan, puille metsän luo punerrustaan. Tiedä en kauniimpaa,..
Sateen jälkeen pilvet hajaantuivat läntisellä taivaalla ja laskeva ilta-aurinko pääsi kultaamaan puiden latvukset.. hieman kellastuneet puut saivat kultahippuja päällensä. Näky oli silmiä hivelevän kaunis.

Kiva kun kurkkasit❤
-tuta-