keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mehukas raparperikakku

joka valmistuu kädenkäänteessä.


Kesän ensimmäiset raparperit ovat jo valmistuneet, on aika leipoa ihanan kirpakka ja makoisa raparperikakku. 

Raparperit ovat tyttäreni puutarhasta, muutaman kerran olen jo hakenut niitä sieltä.




Noin 12 kpl

2 munaa
2 ½ dl sokeria  (laitoin 2 dl)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
75 g voita, sulatettuna
200 g raparperia  + hieman sokeria
½- 1 tl kardemummaa hienonnettuna

Pinnalle:
Tomusokeria
Vuoan vuoraukseen käytin rapsiöljyä ja kookoshiutaleita

Ohje:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori raparperit ja leikkaa paloiksi, noin 1 cm.
Ripottele hieman sokeria niiden päälle.


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kulhossa. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään, lisää ne ja sulatettu voi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan.
Ripottele pilkottu raparperi ja kardemumma taikinan pinnalle.

Paista uunissa 25-30 minuuttia. Siivilöi tomusokeri jäähtyneen kakun pinnalle, ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/jäätelön kera.
Ohje: Hembakat


raparperitorttu.jpg
Nami, nam että oli hyvää!

-tuta-