lauantai 3. syyskuuta 2016

Pelargonioita ja punaherukkahyytelöä

Kävimme Korsnäsissa viime viikolla, siskoni luona kylässä. Hänellä oli pakastimessa runsaasti punaherukoita. Minä  sain sitten osan niistä, valmiina punaherukkahyytelönä. Onnea on touhukas siskokulta
Siskoni keittiössä!
punaherukkahyytelö


1 kg punaherukoita (pakastettuja)
4 dl vettä
(tulee noin litra mehua)
1kg taloussokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää  punaherukat. Kiehauta seos ja puristele marjoja kattilan reunoja vasten. Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. 

Kuumenna astioita noin 75-100 asteisessa uunissa hyytelön teon ajan. Vähintään 15
-20 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.

Siivilöi mehu siiviläkankaan läpi. (tulee noin 1 litra mehua) Kaada mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan, lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Keittoaika Taloussokerilla on noin 15 – 20 minuuttia. Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen hyytelöä jääkylmälle lautaselle. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmis. Jos umpeutuu, niin jatka keittämistä ja toista testi.

Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois.(se meni heti parempiin suihin) Kaada hyytelö kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna hyytelöpurkkien jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä ne jääkaapissa.


Niin hyvälle  maistui uunissa haudutettu possun sisäfile,  kera raikkaan punaherukkahyytelön


*´¯`•.¸¸.´*´¯`•.¸¸.´*´¯`•.¸¸.
Meidän parveke!

Vielä jaksaa pelargoniat kukkia meidän luoteenpuoleisella parvekkeella. Pian täytyy nekin laitaa talviunille, keräämään voimia ensikevääksi. Nuppuja on vielä paljon jäljellä, toivottavasti ehtivät kukkia, ennen kuin yöpakkaset iskevät.

Kaikkea mukavaa päiväänne!
-tuta-