sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Munankuoria kipsinauhasta!

munankuoret-kipsista.jpgOlen jo kauan ihaillut näitä kipsisiä munankuoria, useissa eri blogeissa. Mielessä se, että minäkin kokeilen tehdä näitä ihanuuksia. Ensin tein muutaman ja, ja  – siitä seurasi sitten täydellinen hurahdus. 

Munankuoria kipsistä!

Tarvitset;
- Kipsinauhaa (cellona) Ostin Myllyn apteekista (kipsinauhaa myyvät myös askarteluliikkeet ja verkkokauppa Adlibris)
- Ilmapalloja 
- Vettä
- Sakset
- Lankaa sitomiseen
- Mieluusti kertakäyttöhanskat
Lorautin ilmapalloon vettä, ennen kuin puhalsin sen. Näin pallo pysyy pystyssä paremmin.  Puhalsin ilmapallon sopivan kokoiseksi. Leikkasin kipsinauhan paloiksi, (leikkasin yläreunan jo heti tekovaiheessa hieman rikkinäiseksi)  kastelin nauhat haaleassa vedessä yksitellen. Asettelin pallon päälle (hieroin kevyesti kädellä), pohjasta ylöspäin palapalalta (reilusti limittäin) kunnes ”muna” oli haluamani näköinen.
diy-munankuoret-ohje.jpg
Sen jälkeen taputtelin kipsikuoren kuivalla talouspaperilla.. tuli jotenkin niin aidon näköiseksi

Annoin kuivua, välillä alaspäin, välillä ylöspäin, hellästi hoivaten niin kuin kanaemonen.
munankuori-kipsi.jpg
Leikkasin ilmapalloon pienen reiän, näin sain sen helpolla pois munasta. Sen jälkeen suhautin mattalakkaa kuoren molemmille puolille. Lopuksi lisäsin vielä muovikalvon (pakastepussista) ruukun sisälle.


kipsimunankuoria.jpg
äggskal-av-gipsbindor.jpg

Meidän pääsiäisen suosikkivärit ovat keltainen, limenvihreä ja liila.Tuon kankaalla päällystetyn munan olen saanut siskokullalta.. jos teko-ohje kiinnostaa, niin löydät sen täältä!
munankuoret-kipsi.jpg

Vinkki: Jos munankuoriruukusta tulee kovin kiikkerä, eikä pysy pystyssä.. ota juomalasi ja paina sillä kevyesti munankuoriruukun sisäpohjaa.  Eipä kaadu enää.


Ihanaa sunnuntaita!
-tuta-