lauantai 24. marraskuuta 2012

Hopeakakku

"hopeakakku.jpg".



Hopeakakku

Aseta uuni 175 asteeseen
Vuoka: 1 1/2 litraa
Kookoshiutaleita vuoan vuoraamiseen


150g voita tai marg.
2,5 dl sokeria
1-2 tl vaniliasokeria tai  1/2 sitruunan kuori raastettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa tai maitoa
4 valkuaista (noin1-1 1/4dl)

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Mausta vaniliasokerilla tai sitruunankuorella.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan, lisää myös maito tai kerma.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 50 min.
Ohje: Suuri Keittokirja
Tämä kakku on suussasulavan makoisaa:)

-tuta-