perjantai 23. marraskuuta 2012

Puolukkakakku

Ohje on kopsattu 40 -vuotta vanhasta keittokirjasta! Tämä kakku on muodostonut meillä perinteeksi, joka joulu leivon tämän.
kahvikakku

Kuivakakku

Puolukkakakku!


   2 munaa
   1½dl sokeria
   2tl kanelia
   1tl kardemummaa
   ½tl inkivääriä
   1tl neilikkaaa
   1½dl fariinirokeria
   4½dl vehnäjauhoja
   2tl leivinjauhetta
   1dl maitoa tai kermaa
   1dl survottua puolukkaa
   100g sulatettua voita


   Aseta uuni 175 asteeseen
   Jauhota 1½ litran rengasvuoka

   Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi,
   sekoita mukaan jäähtynyt voisula, maito, fariinisokeri ja puolukka survos.
   Lisää kuivat aineet kevyesti sekoittaen.
   Kaada taikina vuokaan ja paista alatasolla noin 50 minuuttia.
  Anna valmiin kakun vetäytyä rauhassa.

   Valkuaiskuorrutus
   1 valkuainen
   4dl pölysokeria
   1tl sitruunanmehua
   (hyppysellinen elintarvikeväriä)
   Sekoita yhteen valkuainen, sokeri ja sitruunanmehu.
   Sekoita kuorrutusta, kunnes se paksunee ja on niin kiinteä,
   että se pysyy muodossaan - kuorrutuksen täytyy olla niin kuohkeaa ja notkeaa
   että sitä on helppo pursottaa.

Herkullinen kuivakakku... sanoisimpa että tässä kakussa maistuu joulu:)

Niin makoisa puolukkakakku!

-Tuta-