Puolukkakakku!
2 munaa
1½dl sokeria
2tl kanelia
1tl kardemummaa
½tl inkivääriä
1tl neilikkaaa
1½dl fariinirokeria
4½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa tai kermaa
1dl survottua puolukkaa
100g sulatettua voita
Aseta uuni 175 asteeseen
Jauhota 1½ litran rengasvuoka
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi,
sekoita mukaan jäähtynyt voisula, maito,
fariinisokeri ja puolukka survos.
Lisää kuivat aineet kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista alatasolla
noin 50 minuuttia.
Anna valmiin kakun vetäytyä rauhassa.
Valkuaiskuorrutus
1 valkuainen
4dl pölysokeria
1tl sitruunanmehua
(hyppysellinen elintarvikeväriä)
Sekoita yhteen valkuainen, sokeri ja
sitruunanmehu.
Sekoita kuorrutusta, kunnes se paksunee ja
on niin kiinteä,
että se pysyy muodossaan - kuorrutuksen
täytyy olla niin kuohkeaa ja notkeaa
että sitä on helppo pursottaa.
Herkullinen kuivakakku... sanoisimpa että tässä kakussa maistuu joulu:)
-Tuta-