Tiesittekö että leipäviikkoa vietetään 7-13.9.2015? Teemaviikon kunniaksi minä innostuin leipomaan kauraisia sämpylöitä.
Lisäbonuksena tuli tuoreelta leivältä tuoksuva keittiö.
Lisäbonuksena tuli tuoreelta leivältä tuoksuva keittiö.
Kuusi viikkoa on kulunut lonkkaleikkauksesta ja huomaatteko, missä on keppi?
Ulos mennessä otan sen vielä mukaan, mutta sisällä kävely sujuu jo aika hyvin kepittä. Oikean käden ranne koki myös ihmeparantumisen lääkekuurin aikana ja nyt voin tikutella jälleen. Oi tätä ihanuutta ja onnen tunnetta.
.
.
.
.
.
Kaurasämpylät
Ainekset
1/2 l
nestettä esim. vettä, maitoa tai esim. olutta
50 g
hiivaa
5 dl
kaurahiutaleita
1/2 rkl
suolaa
1/2 dl
juoksevaa hunajaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
50 g
sulatettua voita
Valmistusohjeet
Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaksi.
Lisää lopuksi sula voi.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo
taikinasta sämpylöitä. Nosta ne pellille.
Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä
paikassa noin 20 min ennen paistoa. Paista 225 asteessa n. 10-12 min.
Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Ai että maistui hyvältä kaffen kans:)
Näkyillään!
-tuta-