torstai 5. toukokuuta 2016

Ananaspiirakka



Aamutervehdys täältä keväisen kauniista Naantalista. Aurinko on paistanut jo muutamia päiviä siniseltä taivaalta. Lämmintä on ollut ja luonto alkaa viheriöimään, voi tätä ihanuutta. 
.
Täksi päiväksi leivoin tämän helppotekoisen ja uskomattoman mehukkaan ananaspiirakan.
Suosittelen kokeilemaan, niin hyvää oli!

ananapiirakka.jpg


Noin 35 palaa


1 tölkki ananasrenkaita, noin 500 g
4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100g voita, sulatettuna
1 dl maitoa
1 dl ananasmehua (säilykepurkista)
5 ½ dl jauhoja

Pinnalle:
tomusokeria



Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen ananasmehu, maito ja jäähtynyt rasva. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja (siivilöi) lisää ne munaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle noin 30 x 36 cm (omani oli 25x 38) kokoiselle uunipellille. Valuta ananaksesta neste, pilko. Levitä ne taikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria, leikkaa paloiksi. Ohje:Lindas Bakskola.

ananaspiirakka.jpg





Kaunista Helatorstaita sinulle!
-tuta-