Valmista illalla ja nauti aamulla!
Minulla on tällainen lahjaksi saatu teenhaudutusmuki, joka on oiva väline inkivääriteen valmistuksessa.
1-3 cm palanen riippuen paksuudesta, tuoretta inkivääriä
2 1/2 dl vettä
Kuori ja viipaloi inkivääri, laita palaset mukiin.
Kiehauta vesi ja kaada se inkiväärien päälle.
Anna hautua yön yli huoneenlämmössä.
Siivilöi seos.. ja virkistävän kirpakka juoma
on valmis. Nauti näin tai laimenna juoma vichyllä tai kivennäisvedellä.
Inkivääri on vanha mauste ja on väitetty, että jo faaraon
ajalla rakentajat söivät inkivääristä tehtyjä kakkuja. Varsinkin Euroopassa
inkivääriä käytetään säilykkeiden, leivonnaisten ja juomien mausteena. Skandinaviassa
se kuuluu jouluruokiin kuten piparkakkuihin, kuivakakkuihin ja glögiin
Inkivääriä käytetään myös paljon luontaislääkinnässä. Kukapa
ei olisi lukenut sen hyvää tekevistä vaikutuksista ihmiskehoon. Inkivääriteellä hoidetaan niin flunsaa kuin
mahavaivojakin. Sitä on käytetty myös pahoinvoinnin estämiseen. Inkiväärillä
voi hoitaa myös ummetusta ja reumaattisia sairauksia se edesauttaa myös
nivelten notkeutta. Inkivääripohjaisia ravintolisiä ei suositella raskauden tai
imetyksen aikana.
Nopeasti se viikko meni..
Tällä kertaa Pieni Lintu blogin viikon makrotex haasteena on: Keittiössä.
-Tuta-