tiistai 13. syyskuuta 2016

Kalkkimaalausta ja kuvansiirtoa!

Moikka jälleen!
Täällä lounaassa syyskuu on alkanut todella vaihtelevassa säässä. Aurinko, lämpö ja sade ovat kilvan kirmanneet. Ilmassa kuitenkin alkaa olla jo syksyn tuoksua. Sateisina päivinä sen aistii todella hyvin. Tuoksun, mikä tuoksuu vain ja ainoastaan syksyllä.

Tuunausta!
 Vanha kynttilänjalka sai kalkkimaalia pintaansa! 

Kalkkimaalausta.jpgTämä oli ensimmäinen kuvansiirto kokeiluni. Ei mennyt heti niinku Strömsössä, kolmannella kertaa vasta onnistuin. Paperin irti hankaamisessa täytyy olla todella varovainen. Sormia pitää liikutella todella kevyesti kuvan päällä, ettei se vaurioidu.

Käännä kuva kuvankäsittelyohjelmalla peilikuvaksi. Tulosta kuva (laser-tulostin), lakkaa kuvapuoli kuvansiirtolakalla,(käytin Decou-page photo transfer-lakkaa) jotkut ovat käyttäneet myös erikeepperiä. Lakkaa myös pohja, jolle aiot kuvan asetella.  Aseta kuvapuoli pohjaa vasten, lakatut pinnat vastakkain.

kuvansiirto ohje
Tarkista että kuvassa ei ole ryppyjä tai kuplia. Minä pyörittelin kynttilää edestakaisin kuvan yli. Pyyhin ylimääräiset liimat reunoilta pois ja annoin kuivua.. lakan ohjeen mukaisen ajan. 


Sitten seuraa jännittävin vaihe, kuvan esille hierominen!

Kastele paperi vesisuihkeella tai märällä sienellä.  Kun kuva on tarpeeksi vettynyt, aloita sen hierominen sormilla tai sienellä.
kuvansiirto-puulle-kuvansiirtoaine.jpg
Kastele sormia välillä ja jatka varovaista hieromista, kunnes kuva on kirkastunut ja harmaa nukka on pois. Viimeistele kuva lakkakerroksella..Kuvansiirto-erikeepperi.jpg


 Tämän kuvan siirsin jo paljon onnistuneemmin.
Kuvansiirtopellille-ohje.jpg

(Olen itse ommellut hääpukuni, sekä ukkokullan paidan ja mirrin).

kuvansiirto erikkeepperillä


Sohvan käsinojatarjotin sai myös kalkkimaalia pintaansa.

Kuvan siirsin servettitekniikalla!Tulipahan vain mieleeni, että tämä bloggaaminen on aika mukavaa puuhaa, kun kaikki tehdyt jutut voi kirjata tänne. Muutenhan ne unohtuisivat pikkuhiljaa.. aikojen saatossa. Ja jos jostain ohjeesta tai vinkistä on ollut jollekin vielä hyötyä, niin "jaettu ilo on kaksinkertainen ilo".

Tähän on ihan pakko laittaa tämä hieno elämänviisaus: — Vincent Van Gogh ) ."Jos kuulet sisäisen äänen, joka sanoo: ”sinä et osaa maalata”, jatka kaikin mokomin maalaamista – ja pian se ääni vaikenee"
 (tämä viisaus koskee kaikkea tekemistä)
Ihanaa tiistaita teille kaikille!

-tuta-