keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pavlova..


..ihanainen Pavlova!
pavlova.jpg

Hedelmä-Pavlova
4 valkuaista
2.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä
Täyte:
2 dl Valio Eila vispikermaa
2prk Valion maustettua rahkaa sitruuna
1tl vaniljasokeria
1 kypsä mango
1-2 kiiviä
1 passionhedelmä
sitruunankuorta

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä, läpimitta 25cm
Aseta paperi uunipellille.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana)
Lisää sokeri pienissä erissä,vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys.Sekoita. Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle.Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista uunin keskitasolla 1t 30 min. tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi pohjalle. Vuole mangosta lastujakuorimaveitsellä täytteen päälle. Lisää kiiwilohkot. Halkaise passionhedelmä ja valuta sisusta pinnalle. Koristele sitruunakuorella ja yrttilehdillä. Tarjoa heti. 
Ohje: Valio

Tätä ohjetta kannattaa kokeilla.. oli todella hyvää!!

Leppoisaa  keppikeskiviikkoa sinulle.. toivottaa Tuta!