(siiretty bloggeriin Vuodatuksen puolelta, Askartelua&Elämänmakuja blogistani)
Iloista vappua!
Rinkuloita ja pallukota..
Munkit on kuorutettu
pölysokeri/vesi seoksella, mustikka on värin antajana
nämä ovat pikkuriikkisiä pallukoita noin 2cm
läpimitaltaan.
Toivotan oikein ihanaa ja aurinkoista Wappua kaikille!
35 kpl
35 kpl
2 dl Pirkka
kevytmaitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1/2 rkl Pirkka
kardemummaa
1 kananmuna
n. 6 dl Pirkka
vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa
margariinia
Mansikkakuorrutus
2 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä
Minttukuorrutus
2 dl tomusokeria
2 rkl vettä
hyppysellinen vihreää elintarvikeväriä
3 tippaa piparminttuaromia
Paistamiseen
n. 1 l Pirkka
rypsiöljyä
Vaihe 1Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita
joukkoon sokeri, mausteet ja muna. Alusta taikinaan vehnäjauhoja niin, että
taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää juokseva margariini alustamisen
loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä normaalia pullataikinaa pehmeämmäksi. Anna
taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Vaihe 2Kaada taikina pöydälle ja painele taikinasta
ilmakuplat pois. Pyöritä taikina ohueksi tangoksi. Jaa tanko 35 pieneksi
palaksi. Pyöritä paloista peukalonpään kokoisia palloja. Peitä pallot
leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia.
Vaihe 3Kuumenna öljy valurautapannussa tai teräskattilassa
180-asteiseksi. Nostele munkkipallot reikäkauhalla rasvaan ja paista noin 5
minuuttia, kunnes pallot ovat kullanruskeita. (Jos öljy on liian kuumaa, munkit
palavat herkästi pinnalta, mutta jäävät sisältä raaoiksi.) Nosta pallot
talouspaperin päälle ja jäähdytä.
Vaihe 4Sekoita mansikkakuorrutuksen aineet keskenään
tahnaksi. Kasta puolet munkkipalloista kuorrutteessa. Sekoita
minttukuorrutuksen aineet keskenään ja kasta loput pallot vihreään
kuorrutteeseen.
Ohje:Pirkka
Läppärinkin olen saanut jo kotiin.....vihdoin ja viimein:-)
-tuta-
-tuta-