lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tuorejuustokakku

Tämä tuorejuustokakku on oikea makuelämys. Valmistin sen kahdella täytteellä. Baileys-likööri ja Tiramisutäytteellä.

Päälle taiteilin sokerimassasta, kukkivan kirsikkapuun oksan.
Paljon Onnea Syntymäpäiväsankarille, toivottaa anoppi!





Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariini

Baileystäyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Ohje: Kinuskikissa




Tiramisutäyte:

2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
½ purkkia maustamatonta tuorejuustoa
½ purkkia tiramisu rahkaa
3 rkl sokeria
3 liivatetta
0.5 dl vettä

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoita välillä. Sekoita sulanut suklaa,  kermaseos vaahtoon. Liota liivatelehtiä noin 5 minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada se ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen.  Levitä seos vuokaan, hyytyneen Baileys-täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia!


Hitaasti mutta varmasti lumet sulavat pois ja mikä parasta, aurinko on paistanut melkein joka päivä.. ihaninta on myös se, että aamuaurinko paistaa suoraan meidän makuhuoneeseen. Me ei koskaan vedetä pimennysverhoja alas.. uskokaa tai älkää, minä haluan herätä siihen, kun auringon säteet kutittavat kasvojani:)


Tällä olen mukana Enkulin haasteessa..  Laura Närhi - Hetken tie on kevyt  "kirsikankukat Japanin"!
 -Tuta-