keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Käpyhyasintit

Hitti vai huti?
Käpyhyasintti.jpgKäpyhyasintti.jpg

Tässäpä helppo ohje käpyhyasinttiin!

Käpyjä kuivatin noin 50 asteisessa uunissa, niin kauan että aukenivat ja kosteus oli poissa.
Tarvitset puutikkuja, auenneita käpyjä, kuumaliimaa, pistoolin niihin ja  maalia! (kukkateippiä ja alumiinifoliota tarvittaessa)
Minä liimasin kuumaliimalla kävyt,  peräjälkeen puutikkuun. (kannattaa lisätä sinne tänne, käpyjen väliin myös puuliimaa, näin pysyvät paikallaan varmemmin) Sitten suihkuttelin niihin Maston spray-maalia, (parvekkeella) tuollaisen laatikon sisällä (suhumaali kun pölyää niin kauheasti) ja annoin kuivua. Kaikki kolme kukkaani sai ensiksi valkoisen värin. Sen jälkeen suihkuttelin nuo kaksi lilalla (No:811)  Valmiin kukan.. puutikun ympärille,  pyörittelin kukkateippiä ja alumiinifoliota. Alumiinifolion laitoin siksi, että se  estää puutikun kostumisen. Näin helpolla syntyi ikikukka.

Kukka-asetelman tein tällaiseen peltikulhoon, jossa on elävä muratti... lopuksi  lisäsin vielä pattereilla toimivat led-valot. Kiitoksia hänelle, joka keksi nämä käpyhyasintit nyt minullakin on ne.
Ps. Juuri luin facessa, että käpyhyasintin on ideoinut Raija Puustinen!

Käpyhyasintti-ohje.jpgKäpyhyasintit.jpg

Asetelmani valkoiset hyasintinkukat kuhtuivat, joten leikkasin ne pois ja laitoin tilalle käpyhyasintit. Nyt kukkivat jouluun saakka.

Mukavia askarteluhetkiä❤
-tuta-