lauantai 20. joulukuuta 2014

Jouluvuokkoja

Joulutorttujakin voi tuunata ja kivaa vaihtelua saa erilaisilla täytteillä ja muodoilla.
Lanttulaatikko

 Yleensä kun teen meille torttutaikinasta leivonnaisia, niin otan vain pari levyä pakastimesta sulamaan.
Koska mielestäni ne ovat parhaimillaan juuri vastaleivottuina.
Porkkanalaatikko
Nämä neliöt pyöräytin kaulimella  pari kertaa,
niin että kooksi tuli  11cm x 11cm.


 Tein normaalin tähtitorttu leikkauksen
ja sakaroiden  päät..

 ..painoin tiukasti vastakkain toisiinsa kiinni.
Kuvan osoittamalla tavalla.


 Lusikan avulla painoin ne vielä kunnolla kiinni.
Kaikkihan me tiedämme kuinka eläväisiä nämä ovat uunissa
ja välillä sakaroiden päät osoittavat kohti taivasta.

 Voitelin ne munalla.. (voi jättää myös voitelematta)

Paistonkestävän vaniljakreemin olin valmistanut ohjeen mukaan
ja laitoin sitä keskelle..

joulukinkku
 Lisäsin vielä lusikallisen luumumarmeladia.

 Paistoin niitä 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 - 15 min.

Päälle sihtasin tomusokeria...

..ja niin vaniljainen herkku oli valmis tarjottavaksi, mumsis ja nam.

Oikein Rauhaisaa Joulua kaikille!
Halauksin 
-Tuta-