perjantai 31. joulukuuta 2010

Ullan rommikakku


Piti vielä kerran tehdä nämä ihanaiset sokerikellot, kakun koristeeksi.
Teko-ohje Kermaruusun blogissa.





Ohje Pirkka

Pohja:

200 g Pirkka dikestivekeksejä

100 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia

1 rkl sokeria

Täyte:

5 liivatelehteä

4 keltuaista

1½ dl sokeria

4 dl Pirkka kuohukermaa

3 rkl tummaa rommia

(tai vettä ja rommiesanssia)

½ dl vettä

1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu rasva ja sokeri.
Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle.
Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.

2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.

4. Purista liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

5. Kaada täyte vuokaan  ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
 Koristele haluamallasi tavalla.

Onnellista Uutta Vuotta 2011!


-tuta-