Herkullisen hyviä!
100 pientä
karamellivuokaa
tai noin 30 palaa
valmistusaika 1tunti
jähmettymisaika 1vrk
100g voita
2dl kuohukermaa
3dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
1tl etikkaa
(2tl glukoosijauhetta)
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta
30-60 minuuttia.
Sekoita keitosta välillä.
Tee pisarakoe. Pudota muutama tippa kinuskia jääkylmään
veteen.
Muotoile pisarasta sormien välissä pallo.
Jos seos ei kiinteydy, jatka keittämistä.
Kaada valmis seos voidellulle leivinpaperille laakeaan
astiaan(noin25x25cm)
tai jaa kolaseos pieniin karamellivuokiin.
Anna jähmettyä
kylmässä. Leikkaa kolalevy paloiksi. Säilytä viileässä
Vinkki:
Kolan voi maustaa muutamalla pisaralla piparminttuaromia,
ruokalusikallisella kaakaojauhetta tai desilitralla manteli-
tai pähkinärouhetta.
(itse koristelin strösselillä)
Ohje:Kotiliesi