maanantai 25. tammikuuta 2010

Kermatoffeet

Herkullisen hyviä!

         
 100 pientä karamellivuokaa
tai noin 30 palaa
valmistusaika 1tunti
jähmettymisaika 1vrk

100g  voita
2dl  kuohukermaa
3dl  sokeria
1dl vaaleaa siirappia
1tl etikkaa
(2tl glukoosijauhetta)
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
Lisää muut ainekset ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 30-60 minuuttia.
Sekoita keitosta välillä.
Tee pisarakoe. Pudota muutama tippa kinuskia jääkylmään veteen.

Muotoile pisarasta sormien välissä pallo.
Jos seos ei kiinteydy, jatka keittämistä.
Kaada valmis seos voidellulle leivinpaperille laakeaan astiaan(noin25x25cm)
tai jaa kolaseos pieniin karamellivuokiin.
 Anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa kolalevy paloiksi. Säilytä viileässä
Vinkki:
Kolan voi maustaa muutamalla pisaralla piparminttuaromia,
ruokalusikallisella kaakaojauhetta tai desilitralla manteli- tai pähkinärouhetta.
(itse koristelin strösselillä)
Ohje:Kotiliesi

-tuta-