tiistai 16. helmikuuta 2010

Laskiaispullia!





laskiaispullia.jpg



100g Voita

3dl Maitoa

50g Hiivaa
0,5tl  Suolaa 1 dl Sokeria tai siirappia
1 tl Kardemummaa
1 Muna
0,5 tl Hirvensarvisuolaa
 Noin 9dl Vehnäjauhoja

(Hirvensarvisuola antaa lisää nostetta ja kuohkeutta pullille, myydään apteekissa)

Sulata rasva kattilassa. Lisää maito, (lämmitä seos kädenlämpöiseksi) murenna hiiva sekaan ja liuota se. Sekoita joukkoon muna,  suola, sokeri tai siirappi ja kardemumma. Lisää joukkoon  jauhot ja hirvensarvisuola, vaivaa taikina kiinteäksi  ja kiiltäväksi. Anna kohota noin 30min. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo pyöreitä
pikkupullia noin 12kpl, anna kohota hyvin pellillä, noin 30min.
Voitele pullat munalla, paista 225asteisessa uunissa n.10-12min., tai kunnes ovat kauniin kullanruskeat.
Täyte:
Vadelmahilloa ja 2dl vaahdotettua Flora vispiä +1rkl vaniliakreemijauhetta
Pinnalle:
Tomusokeria
Leikkaa jäähtyneestä pullasta ”kansi” laita vadelmahilloa keskustaan ja pursota kermaa ympärille aseta ”kansi” päälle.  Siivilöi tomusokeria pinnalle.

-tuta-