lauantai 7. toukokuuta 2011

Kääretorttua

..marsipaanilla!

Marsipaani-kääretorttu.jpg
Kirsikanoksan taiteilin sulatetusta suklaasta ja marsipaanikukista! Marsipaanitorttu on lyhennetty versio tuosta Unelmatortusta!

Pohja:
4 Munaa
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1/2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Kumottaessa:
1/4 dl Sokeria

Täyte:
150 g Voita
100 g  Mascarpone tuorejuustoa
2 dl Tomusokeria
2 tl Vaniljasokeria
1 Munan keltuainen

Marsipaanin alla valkosuklainen täyte:
1½ dl Kuohukermaa
50 g Valkosuklaata
2 rkl Mascarpone tuorejuustoa

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla

Kääretorttu:
Vatkaa munat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä torttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään.

Täyte:
Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Lopuksi sekoita huoneen lämpöinen Mascarpone-juusto vaahtoon, sekoita.
Avaa torttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle. Kääri torttu napakalle rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin. Laita jääkaappiin vetäytymään ja valmista kuorrutus.

Kuorrutus:
Kuumenna kerma, älä kiehauta. Sulata suklaa siihen, jäähdytä seos kylmäksi. Vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi, lisää mascarpone-juusto ja sekoita. 
Levitä kääretortun pinnalle ohut kerros seosta. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Nosta kääretortun päälle ja siisti reunat. Koristele mielesi mukaan ja viimeistele tomusokerilla.


Vinkki: Marsipaanitortun tekoon voit käyttää myös kaupan valmista kääretorttua tai leipoa kääretorttu, omalla lempiohjeella. Myytävänä on myös valmiita marsipaanikoristeita.

Kääretorttu.jpg

Äitienpäiväkakku.jpg


Kääretorttu-Äidille.jpg

Kiitos kun vierailit, tervetuloa uudelleen!
-tuta-