tiistai 13. helmikuuta 2018

Laskiaispullat

sydämellisinä❤
Tänään on laskiaistiistai! Se on myös hernerokka ja laskiaispullapäivä. Perinteen mukaan tänään  pitäisi lähteä myös pulkkamäkeen.  Sen taidan kuitenkin jättää väliin ja tyydyn raikkaaseen kävelylenkkiin, ukko-kullan kanssa.

Rahkapullataikina.jpg

Laskiaispullista tuli todella kuohkeita, ilmavia ja hyvän makuisia, minä käytän usein pullataikinassa maitorahkaa.Nami, nam! 

Laskiaispullat, rahkapullataikina!

25 g hiivaa
50 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl rahkaa
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
3/4 dl sokeria
 noin 8 dl jauhoja
1  muna


Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito.
Sekoita joukkoon muna, rahka, suola, kardemumma ja sokeri.
Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Lisää pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta paksu pötkö ja jaa se osiin. Pyörittele paloista pikkupullia. Kohota ne kaksinkertaiseksi, voitele  munalla ja (koristele raesokerilla).  Minä kaulin taikinan noin 1 cm paksuksi levyksi ja painoin suurella sydänmuotilla kuvioita.
Rahkapullataikina.jpg

Kuumenna uuni 225 °. Paista pikkupullat uunin keskitasolla noin 8-10 min.

täyte 1:
 vadelmahilloa

täyte 2: 
200 g mantelimassaa
1 dl  maitoa

Koverra jokaisesta pullasta vähän sisustaa lusikalla ja laita kulhoon. Raasta sekaan mantelimassa ja lisää joukkoon maito, sekoita. Täytä pullien kolot seoksella.

Pursotukseen:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 Vaahdota kerma ja lisää sokerit

Halkaise jäähtyneet pullat, laita täyte, pursota päälle kermavaahtoa ja laita kerman  päälle pullan päällysosa, elikkä "hattu"

pinnalle:
tomusokeria
Ohje: Allers

Just, just ei menny niinku Strömsössä! Touhusin näiden kanssa niin intensiivisesti, kun oli kiiru saada ne meidän kahvipöytään. Siinä hässäkässä unohtui, yksi pellillinen uuniin.😨

Liu lau liukasta laskiaistiistaita jokaiselle!
Terkuin 
-tuta-