Jäälyhtyjä ja jääsydän! Onkohan vain hetken ilo?
Servetin uloimman kerroksen kiinnitin jälkikäteen,
jään pinta oli kostea ja se kiinnittyi hyvin siihen.
Tämän tein maitotölkkiin.
ja tämän kakkuvuokaan..
Se on vähän tuurin kauppaa, tuleeko lyhdystä samea vai
kirkas. Joskus olen lukenut, että keitetystä vedestä saa kirkkaan jäälyhdyn, minä olen kokeillut sitäkin, mutta en huomannut mitään eroa.
Jotkut sanoo, että nopea jäätyminen aiheuttaa sameutta ja
halkeamia. Kuulemma noin -10 astetta olis sellainen passeli kylmyys. Se on vaan
kokeilla, välillä sitten onnistaa.
Täytin kulhon kylmällä hanavedellä ja annoin olla yön yli ulkona (-10)
Vettä en jäädyttänyt umpijäähän.
Otin kulhon sisälle ja kumosin tiskipöydälle, annoin seistä muutaman minuutin siinä,
kunnes jää irtosi itsestään..
Naputtelin varovasti lyhdyn "kattoa", niin että siihen tuli reikä.
Kaadoin jäätymättömän veden pois.
Reunat siloittelin kuumalla rievulla.
Ihan kaunis on näinkin, mutta minä lisäsin seinämään servetin..
varovasti painellen, keskustasta alkaen taputtelin servetin kiinni.
Hyvin se tarttui kosteaan jäähän.
(Kävin vielä ulkona suihkuttelemassa kylmää vettä, servettien päälle, näin pysyvät paremmin paikoillaan.) Nämä servetit voi jättää myös pois... jäälyhdyt ovat kauniita, ihan sellaisenaan.
Meidän parvekkeella on nyt jääpuutarha!
Ai että mä tykkään näistä!
-tuta-