keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Persikka-Rahkatorttu piirakka


Persikka-rahkatorttu-piirakka

Persikka-rahkapiirakka!

Pohja:   1 pkt (400g) Pirkka murotaikinaa (pakaste)

Täyte:   1 tlk (250g) Pirkka maitorahkaa
1 tlk (2dl) Pirkka vispikermaa
3 Pirkka kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl Pirkka vaniliinisokeria

Pinnalle: 2 tlk (a 410g)  persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

1.
 Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan  (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
2.
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniliinisokeri.
Kaada  täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
3. 
Anna tortun jäähtyä. Valuta persikka viipalet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekottaen. Kun liemi liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa torttu kylmänä.
Ihanat tuoksut levisi keittiöön tätä torttua paistaessa  ja kuten huomaatte...ohje on Pirkan!

Tämä torttu sopii hyvin myös pääsiäisen kahvipöytään!

Meillä on täällä  kaunis keväinen iltapäivä, mutta lämpö on hukassa💨
-tuta-