Persikka-rahkapiirakka!
Pohja: 1 pkt (400g)
Pirkka murotaikinaa (pakaste)
Täyte: 1 tlk (250g)
Pirkka maitorahkaa
1 tlk (2dl) Pirkka vispikermaa
3 Pirkka kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl Pirkka vaniliinisokeria
Pinnalle: 2 tlk (a 410g)
persikkaviipaleita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
1.
Painele sulatettu
murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26
cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen
ajaksi.
2.
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan
raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniliinisokeri.
Kaada täyte vuokaan
ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
3.
Anna tortun jäähtyä. Valuta persikka viipalet hyvin ja
asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri
koko ajan sekottaen. Kun liemi liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä
ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti
sitten runsaammin. Tarjoa torttu kylmänä.
Ihanat tuoksut levisi keittiöön tätä torttua paistaessa ja kuten huomaatte...ohje on Pirkan!
Tämä torttu sopii hyvin myös pääsiäisen kahvipöytään!
Meillä on täällä kaunis keväinen iltapäivä, mutta lämpö on hukassa💨
-tuta-
-tuta-