noin 30 kpl
50 g hiivaa
6 dl maitoa, haaleaa
150 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
1 muna
1 tl suolaa
½ tl kardemummaa
15-17 dl vehnäjauhoja
Täyte:
75-100 g voita, huoneenlämpöistä
noin 1 dl sokeria
4 rkl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 muna
1 muna
Pinnalle:
Tomusokeria
Tomusokeria
1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää maito ja sekoita, kunnes
hiiva on liuennut. Lisää sokeri, muna, suola ja kardemumma. Lisää voi ja vehnäjauhot
vähitellen. Sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa sitä hetken verran. Anna
taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli yksi niistä suorakulmion
muotoon, noin 1 cm paksuksi levyksi.
3. Täyte: Levitä puolet voista taikinalevylle, ripottele puolet
vaniljasokerista ja sokerista pinnalle.
4. Kieritä taikinalevy rullalle.
5. Leikkaa siitä noin 2 cm paksuja siivuja.
6 Laita ne paperivuokiin, pellille. Anna kohota liinan alle
noin 30 minuuttia.
7. Penslaa pullat vatkatulla munalla.
Tee samoin toiselle taikinapalalle.
8. Paista pullia 250 asteisessa uunissa noin 7-9 minuuttia.
Anna jäähtyä liinan alla. Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. (Minä paistan pikkupullat aina 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia)
Alkuperäinen ohje täältä, klick!
Tänä vuonna olen jo nuuhkinut sateen tuoksua, nauttinut
auringonnousuista ja -laskuista, mutta odotuslistalla on yhä edelleen lämpimät
kesäillat ja -yöt.
♥
♥
Pohjoistuuli puhaltaa kuin talvella konsanaan ja ilma on hyytävän raikas. Allakka
väittää, että nyt on kesäkuu, pitäisiköhän uskoa? Kaikesta huolimatta.. heleää
helluntaita kaikille.
-tuta-