lauantai 3. kesäkuuta 2017

Vanilja/tomusokeripullia!

Kun tekee mieli tuoretta pullaa, niin silloin on laitettava jauhot pöllyämään!


noin 30 kpl
50 g hiivaa
6 dl maitoa, haaleaa
150 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
1 muna
1 tl suolaa
½ tl kardemummaa
15-17 dl vehnäjauhoja
Täyte:
75-100 g voita, huoneenlämpöistä
noin 1 dl sokeria
4 rkl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
Tomusokeria

1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, muna, suola ja kardemumma. Lisää voi ja vehnäjauhot vähitellen. Sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa sitä hetken verran. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli yksi niistä suorakulmion muotoon, noin 1 cm paksuksi levyksi.
3. Täyte: Levitä puolet voista taikinalevylle, ripottele puolet vaniljasokerista ja sokerista pinnalle.
4. Kieritä taikinalevy rullalle.
5. Leikkaa siitä noin 2 cm paksuja siivuja.
6 Laita ne paperivuokiin, pellille. Anna kohota liinan alle noin 30 minuuttia.
7. Penslaa pullat vatkatulla munalla.
 Tee samoin toiselle taikinapalalle.

8. Paista pullia 250 asteisessa uunissa noin 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla. Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. (Minä paistan pikkupullat aina 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia)

Alkuperäinen ohje täältä, klick!

Tänä vuonna olen jo nuuhkinut sateen tuoksua, nauttinut auringonnousuista ja -laskuista, mutta odotuslistalla on yhä edelleen lämpimät kesäillat ja -yöt. 

Pohjoistuuli puhaltaa kuin talvella konsanaan ja ilma on hyytävän raikas. Allakka väittää, että nyt on kesäkuu, pitäisiköhän uskoa? Kaikesta huolimatta.. heleää helluntaita kaikille.

-tuta-