torstai 27. syyskuuta 2012

Mummon konjakkinen omenahillo

..joka piti alunperin olla Piiparisen parempi omenahillo:)



Parempi omenahillo:

2 kg perkattuja omenia lohkoina
½ dl vettä
1 kg hillosokeria
1 vaniljatanko
1 dl viskiä..  minulla se vaihtui konjakkiin... siskolla rommiin!



Laita omenalohkot kattilaan (itse ruukaan kuoria hillo-omenat), lisää vesi ja kuumenna kunnes tulee höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita. Irrota siemenet vaniljatangosta ja lisää sekaan. Laita myös vaniljan "kuoret" mukaan makua antamaan. Lisää viski ja keitä 10-15 minuuttia.

Anna hillon jäähtyä hieman, poista vaniljatanko ja purkita
Tämän ohjeen olen kopioinut SakariSokerilta:-)



Minulla tuo viski muuntautui konjakiksi, vahingossa:-)
Jälkikäteen kun aloin  tutkailemaan pulloa, siinä luki Martell V*S Fine Cognac, no väri oli ainakin sama kuin viskissä.
Minä en viskistä ja konjaksita sen enempää tykkää, mutta omenahilloon niitä suosittelen.

-tuta-