maanantai 6. maaliskuuta 2017

Raikas kinkkuvoileipäkakku


Vanha resepti -70 luvulta, jonka haluan ehdottomasti jakaa teille. Olen aiemmin postannut tämän reseptin Askartelua&Elämänmakua blogissani.

kinkkuvoileipäkakku


Kinkkuvoileipäkakku



18kpl paahtoleipäsiivuja
2dl majoneesia
2dl creme fraicea (hapatettua kermaa)
1 iso purkki  hedelmäcocktaila, noin 800g
2 hapanta omenaa (minulla oli 1 iso omena))
       maitoa kostutukseen
                                                       
Koristeluun:
Majoneesia
16-18 siivua paahtopaistia, possun sisäpaistia tai kinkkuleikkelettä 
kurkkua
tomaattia 
jäävuorisalaattia


Hedelmät ja marjat sopivat hyvin suolaisiin voileipäkakkuihin. Ne antavat siihen  tervetullutta raikkautta ja mehevyyttä. I Like It,

 Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta liemi pois hedelmäcocktailista. (pilko tarvittaessa pienemmiksi)
Sekoita majoneesi ja creme fraise keskenään, lisää hedelmät seokseen. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja asettele ne tarjoiluvadille pareittain, kolme peräkkäin.

Kostuta leivät maidolla ja  levitä puolet täytteestä..

 lisää seuraavan kerroksen leivät, kostuta maidolla ja levitä loput täytteestä. lisää viimeisen kerroksen leivät, kostuta ne ja sivele majoneesia reunoille ja päälle. 

 Viimeistele voileipäkakun reunat jäävuorisalaatilla. Rullaa leikkeleet ja asettele ne kakun päälle, koristele tomaatti ja kurkkusiivuilla.

Helppotekoinen ja todella raikkaan makuinen voileipäkakku, suosittelen kokeilemaan! 

 Taikakuvat haaste: Raikas! 

Oikein mukavaa ja ihanaa alkanutta viikkoa meille kaikille!
-tuta-