Dallaspullia!
25 g hiivaa
3 dl täysmaitoa
1/2 kpl munaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin,
sekoita rakenne rikki, kaada puolet munasta maito-hiivaseokseen. Lisää sokeri
ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä tai
sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes rasva imeytyy. Kohota taikinaa
puolisen tuntia.
Valmista täyte. Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja
kastikeainekset joukkoon, sekoita hyvin.
Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi
ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa se
noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.
Kohota dallaspullia uunipellillä noin 15 minuuttia. Voitele
pullat. Levitä loput täytteestä dallaspullien päälle.
Täyte:
150 g voita
200 g maitorahkaa (vanilja)
1/2 dl siirappia (vaalea)
65 g vaniljakastikeaineksia
1 rkl vaniljasokeria
Voiteluun
1/2 kpl munaa
Valmista täyte. Sulata voi. Lisää rahka, siirappi ja
kastikeainekset joukkoon, sekoita hyvin. Kauli kohonnut pullataikina
suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä 3/4 osaa täytteestä levylle. Kääri
taikinalevy rullalle ja leikkaa se noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.Kohota
pullia uunipellillä noin 15 minuuttia. Voitele pullat. Levitä loput täytteestä
pullien päälle.
Paista dallaspullia 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Täyte ohje: Maku.fi
Namskis
-tuta-