torstai 31. joulukuuta 2015

Hyydytetty valkosuklaa-limekakku

Nyt on jouluherkut nautittu ja aika siirtyä maistelemaan uuden vuoden herkkuja.
Tämän kakun myötä toivotan kaikille blogiystäville, Hyvää Alkavaa Uutta Vuotta 2016  Happy new year 

valkosuklaa-limejuustokakku


POHJA
150  g keksejä , esim. Digestive (minä käytin domino-keksejä)
75  g Valio voita sulatettuna tai 0,6 dl Valio Oivariini® juoksevaa
TÄYTE
4 liivatelehteä
2  dl Valio kuohukermaa
2  prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2  rkl sokeria
(  1  tl vaniljasokeria )

KORISTELUUN
1 limetti ohuina lohkoina

KIILLE (jätin pois)
1  dl vettä
1  rkl limettimehua
1  dl hyytelösokeria

valkosuklaa-limekakku.jpg

Valmistusohje

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula tai Oivariini. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.
Leikkaa kuumalla vedellä pestystä limetistä ohuita lohkoja. Kun kakku on hyytynyt, aseta limettilohkot varovasti kakun päälle. Valmista kiille: Kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä 3 - 4 min.Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limettiviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
VINKKI
* Halutessasi voit tehdä kakun ilman kiillettä. Koristele tällöin kakku sitruunamelissan lehdillä tai valkosuklaarouheella.



Ohje: Valio.fi

Kiitokset kuluneesta vuodesta ja nyt riemulla Uuteen Vuoteen♥ Halaus teille kaikille!

-Tuta-