torstai 2. kesäkuuta 2016

Ylioppilaspikkuleivät

Meidän alkukesän kohokohta lähestyy ja sen huomaa keittiössä leijailevista tuoksuista. Meille on myös tulossa vieraita, joten minä olen uppoutunut leipomaan, pitäähän sitä tarjottavaa olla edes hiukan. Lapsenlapseni juhliin lupasin tehdä muutaman kakun ja ylioppilaspikkuleipiä, nehän kuuluvat tietenkin ylioppilasjuhlien kahvipöytään.

ylioppilapikkuleivät.jpg

Vaalea pikkuleipätaikina
2 1/2 dl sokeria
150 g voita, huoneenlämpöistä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
 noin 6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhoihin leivinjauhe. Sekoita seos taikinaan vähitellen. Lisää tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä jääkaapissa 2-4 tuntia ennen kaulimista. Kauli jauhotetulla alustalla taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy. Ota levystä pyöreällä pienellä muotilla kiekkoja (Ø 4 cm) ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pikkuleipiä 200 asteessa, noin 5-8 minuuttia (koosta riippuen), kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

100g taloussuklaata
kultakuulia

Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta  pikkuleivän reuna suklaaseen. Paina siihen heti kultakuula lyyraksi. Asettele suklaareunaiset pikkuleivät  ritilän reunalle kuivumaan. 
Valmiit pikkuleivät säilytetään jääkaapissa ja otetaan esille juuri ennen tarjoilua.


Vinkki:


Ellet ehdi leipomaan, voit ostaa valmiita pikkuleipiä ja tuunata ne, helppoa eikö vaan!
ylioppilaspikkuleivät.jpg


Ylioppilaspikkuleivät1.jpg

Nautitaan kesästä..  se on vain kerran vuodessa!
Näkyillään
-tuta-