sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Raparperi-suklaakakku

Kakku, joka päästää tiskaajan vähällä! Taikina valmistuu yhdessä kattilassa ja sähkövatkainta ei tarvita. 😊Ihan selvästi mun lempparikakku.

Raparperi-suklaakakku.jpg


Taikina
3 dl raparperinpaloja
175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl ruokakermaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
*
Kuorrutus
250 g
mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)
1 dl tomusokeria
*
Koristelu
50 g tummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna
*
1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.

2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.

4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.

6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.

8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.

ohje: meilläkotona.fi






Helluntain kauneutta, kukkivat juhannusruusut!
Juhannusruusu.jpg

Ihana, ihana tuoksu leijailee kodissamme, kun maljakossa olevat syreenit💜saivat seuraksi, hurmaavia juhannusruusun kukkia.



 Heleää helluntaita kaikille blogiystäville! Tänään tulee kaunis päivä ja ihan sopivan lämpöinen!
-Tuta-