Kakku, joka päästää tiskaajan vähällä! Taikina valmistuu yhdessä kattilassa ja sähkövatkainta ei tarvita. 😊Ihan selvästi mun lempparikakku.
Taikina
3 dl raparperinpaloja
175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl ruokakermaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
*
Kuorrutus
250 g
mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei
kevyttä)
1 dl tomusokeria
*
Koristelu
50 g tummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna
*
1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin
viipaleiksi.
2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää
haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita
tasaiseksi.
3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja
vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja
raparperit.
4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l).
Tasoita taikinan pinta lastalla.
5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia,
vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle
pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.
6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen
tomusokeri.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele
sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.
ohje: meilläkotona.fi
Helluntain kauneutta, kukkivat juhannusruusut!
Heleää helluntaita kaikille blogiystäville! Tänään tulee kaunis päivä ja ihan sopivan lämpöinen!
-Tuta-