torstai 2. joulukuuta 2010

Kuivatut appelsiinisiivut


Appelsiinin kuivatus!

Kuivatut appelsiiniviipaleet.jpg


Kuivatut appelsiiniviipaleet.jpg

Kuivatut appelsiiniviipaleet!

Aseta uuni 50 -asteeseen

Leikkaa appelsiinit noin 3 millin paksuiksi siivuiksi.
Lado ne leivinpaperin päälle uunipelille.
Aseta uuniluukun väliin lusikka, jotta kosteus pääsee pois.
Kuivata siivuja 2 -3 tuntia, kääntele välillä.
Tämän jälkeen siirrä ne ritilälle ja jatka kuivattamista.. kunnes ne ovat kokonaan kuivia.(minä jätin yöksi uuniin) 

Koristelu:
Appelsiiniviipaleet ovat sellaisenaan ihan kauniita, mutta jos haluat koristella ne, niin suihkauta kulta/hopeasuihketta pinnalle tai vispaa 1  munanvalkuainen kevyesti ja sivele siivujen molemmille puolille. Ripottele pinnalle kidesokeria. 


Tässä on hieman erilainen, Kotivinkin ohje:
"Viipaloi appelsiini terävällä veitsellä noin 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.Voit siivilöidä viipaleille hieman tomusokeria. Sokeri saa viipaleet loistamaan erityisen kirkkaina.Kuivata uunissa kiertoilmatoiminnolla 75 asteessa ja tavallisessa uunissa alle 100 asteessa 3-5 tuntia. Jätä uunin luukun väliin lusikka niin, että appelsiineista haihtuva neste pääsee pois uunin raosta.Samalla ohjeella voit kuivata myös sitruuna- ja limettiviipaleita."

-Tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...