Appelsiinin kuivatus!
Kuivatut appelsiiniviipaleet!
Aseta uuni 50 -asteeseen
Leikkaa appelsiinit noin 3 millin paksuiksi siivuiksi.
Lado ne leivinpaperin päälle uunipelille.
Aseta uuniluukun väliin lusikka, jotta kosteus pääsee pois.
Kuivata siivuja 2 -3 tuntia, kääntele välillä.
Tämän jälkeen siirrä ne ritilälle ja jatka kuivattamista.. kunnes ne ovat kokonaan kuivia.(minä jätin yöksi uuniin)
Koristelu:
Appelsiiniviipaleet ovat sellaisenaan ihan kauniita, mutta jos haluat koristella ne, niin suihkauta kulta/hopeasuihketta pinnalle tai vispaa 1 munanvalkuainen kevyesti ja sivele siivujen molemmille puolille. Ripottele pinnalle kidesokeria.
Tässä on hieman erilainen, Kotivinkin ohje:
"Viipaloi appelsiini terävällä veitsellä noin 3 mm
paksuisiksi viipaleiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.Voit siivilöidä viipaleille hieman tomusokeria. Sokeri saa
viipaleet loistamaan erityisen kirkkaina.Kuivata uunissa kiertoilmatoiminnolla 75 asteessa ja
tavallisessa uunissa alle 100 asteessa 3-5 tuntia. Jätä uunin luukun
väliin lusikka niin, että appelsiineista haihtuva neste pääsee pois uunin
raosta.Samalla ohjeella voit kuivata myös sitruuna- ja
limettiviipaleita."
-Tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio