Koristeet tein marsipaanista ja asettelin ne paikoilleen juuri ennen tarjoilua. (helposti sulavia kun ovat)
HYYDYTETTY PERSIKKA-TUOREJUUSTOKAKKU
Pohja
1 dl kananmunia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
500 g maustamatonta
tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2,5 dl persikkasosetta
0,5 dl vettä
5kpl liivatelehtiä
2,5dl vispikermaa vaahdotettuna
Pintahyytelö
2dl vettä
1dl hyytelösokeria
1dl persikkasosetta
Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Levitä seos
leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreäksi yli Ø 24 cm:n levyksi. Paista pohja
220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Voitele Ø 24 cm:n irtopohjavuoka ruokaöljyllä ja sirottele
öljyn pinnalle tomusokeria. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta vuoan kokoinen pohja
ja laita se vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja
persikkasose. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä liotetut (5 min.) ja kuumaan
veteen liuotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi seos kermavaahdon joukkoon.
Laita persikka-juustotäyte kakkurenkaaseen pohjan päälle ja
tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Pidä
kakkua pakastimessa, kunnes täyte on kohmeinen. Näin täyte ei sula kakkua
hyytelöidessä.
Valmista pintahyytelö. Kiehauta vesi ja sekoita veden
joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon persikkasose.
Anna hyytelön jäähtyä hieman ja kaada se hyytyneen kakun
pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 15
minuuttia, kunnes pintahyytelö on hyytynyt täysin.
Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti ja koristele kakku
haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio