sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Omenapai


"Mehevä, omenan täytteinen pai. Se, joka jäähtyy ikkunalaudalla ja josta veljenpoikien on mahdoton pitää sormiaan erossa! Murea taikinakansi kätkee sisäänsä herkullisen täytteen, syksyn raikkaita omenoita ja maitorahkaa." Eli tämä on se Amerikan Mummon Omenapai.


Taikina:

150g Voita

3 dl Vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

2 rkl vettä



Täyte:

4 Omenaa

1 tl Kanelia

1 prk (250g) Maitorahkaa

2 Munaa

1 dl Kuohukermaa

1½ dl Sokeria 1rkl Vaniliinisokeria

Voiteluun munaa

Tarjoiluun Valio-kuohukermaa



Sekoita keskenään pehmeä voi, jauhot ja sokeri.

Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele

2/3 taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle (halkaisija 25 cm).

Laita loppu taikina kylmään. Kuori ja lohko omenat.

Levitä omenalohkot pohjan päälle ja mausta kanelilla.

Sekoita maitorahka, munat ja kerma keskenään. Mausta sokereilla.

Kaada rahka-kermaseos omenalohkojen päälle. Kauli

loppu taikina kanneksi ja nosta vuokaan. Sulje reunat haarukalla

painellen ja voitele munalla. Pistele haarukalla tai ota pienellä muotilla

kannesta kuvioita. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min.

Peitä leivinpaperilla, jos pinta saa liikaa väriä.

Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.

Ohje:Kotivinkki
-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio