Piti vielä kerran tehdä nämä ihanaiset sokerikellot, kakun koristeeksi.
Teko-ohje Kermaruusun blogissa.
Teko-ohje Kermaruusun blogissa.
Ohje Pirkka
Pohja:
200 g Pirkka dikestivekeksejä
100 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1 rkl sokeria
Täyte:
5 liivatelehteä
4 keltuaista
1½ dl sokeria
4 dl Pirkka kuohukermaa
3 rkl tummaa rommia
(tai vettä ja rommiesanssia)
½ dl vettä
1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu rasva ja sokeri.
Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle.
Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
Taputtele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle.
Pane pohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.
Vatkaa myös kerma vaahdoksi, yhdistä vaahdot ja lisää rommi.
4. Purista liivatelehdet liotusvedestä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
5. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Koristele haluamallasi tavalla.
Onnellista Uutta Vuotta 2011!
-tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio