lauantai 7. toukokuuta 2011

Kääretorttua





Pohja

4 Munaa
1dl Sokeria
1tl Vaniljasokeria
3/4dl kaakaojauhetta
1/2dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1/2dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta


Kumottaessa
1/4dl Sokeria


Täyte:
150g Voita
200g  Mascarpone tuorejuusoa
2,5dl Tomusokeria


Marsipaanin alla suklainen täyte:

1½ dl kuohukermaa
80 g valkosuklaata
2rkl maitorahkaa




Kerma kuumennetaan ja suklaa sulatetaan siihen. Seos jäähdytetään kunnolla, mieluiten yön yli, ja vaahdotetaan sitten. Vaahtoon lisätään rahka 

(Suklainen täyte mukaellen Marilelen ohjetta)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla

Vatkaa munat ja sokeri tanakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.

Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pohjaan työntämääsi puutikkuun ei tartu enää taikinaa.

Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinliinalle. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi. Jätä irrotettu paperi vielä torttulevyn päälle, nosta päälle toinen leivinliina ja kääri levy löyhälle rullalle jäähtymään

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja Mascarpone tuorejuusto tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

Avaa torttupohjakäärö ja levitä täyte täysin jäähtyneelle pohjalle.

Kääri  torttu napakalle rullalle, kiedo se napakasti leivinpaperiin ja halutessasi vielä folioon. Anna täytteenjähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

(Kirsikkapuun malli pöllitty usealta)

Kiitos kun vierailit, tervetuloa uudelleen!
-tuta-






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio