Mustikka-tuorejuustokakku
valkosuklaakiilteellä
Mitään en tunnusta, samanlaisia en tehnyt tytöille....
no, väri ja maku olivat ainakin
erillaiset.
Pohja:
Puoliksi halkaistu 3 munan sokerikakkupohja
Täyte:
Mustikkatäytteen ohje Makuhetkiä blogista
3 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
2,5 dl mustikoita
ripaus sokeria
Voitele irtopohjavuoka ruokaöljyllä ja sirottele öljyn
pinnalle tomusokeria, laita kakkulevy vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa
vaniljakastike vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, mustikat ja sokeri. Liuota
liivatteet tilkkaseen kuumaa mehua (tai veteen) ja kaada se ohuena nauhana
muitten ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä
jääkaapissa.
Valkosuklaatäyte:
(Kokkilokin blogista)
1dl vispikermaa
1/3 prk rahkaa ( käytin lime/valkosuklaaa rahkaa)
1/3 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 riviä valkosuklaata levystä ( noin 10 palaa)
2 liivatelehteä
0.5 dl vettä
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka,
tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä lämmöllä välillä
sekoittaen. Sekoita sulanut suklaa muuhun seokseen. Liota liivatelehtiä noin 10
minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Kuumenna vesi
kiehumispisteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita
ne kuumaan veteen. Kaada seos kerma-rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan
sekoittaen. Kaada seos vuokaan, hyytyneen mustikkatäytteen päälle. Anna jähmettyä ainakin parin tunnin
ajan tai yön yli.
Sylintäydeltä onnea Noora neitokaiselle♥
-tuta-
Sylintäydeltä onnea Noora neitokaiselle♥
-tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio