Ai niin.. tää mun on pitänyt kertoa teille jo vuosia sitten, että meidän joulupöydän jälkiruokaherkku on ihan tavallinen luumukiisseli, höystettynä kermavaahdolla ja kanelilla. Ja just sen kokoinen annos, että saa suun makeaksi.
1pkt (227 g) Kuivattuja luumuja
1l Vettä
1dl Sokeria
3rkl Perunajauhoja
1/2dl Kylmää vettä
Koristeluun:
Kermavaahtoa
Kanelia
Mittaa vesi ja sokeri, sekoita kunnes sokeri liukenee.
Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi. Laita kattila
liedelle. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat pulleita ja nousevat
pintaan (10-15 minuuttia).
Ota kattila liedeltä ja nosta luumut reikäkauhalla, muutamaa
kappaletta lukuunottamatta lautaselle. Vatkaa loput luumut rikki liemessä,
jotta saat enemmän makua liemeen.
Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos
ohuena nauhana luumuliemeen. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin
kuplan verran. Anna jäähtyä.
Rauhallista Joulua 🙏sekä Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille lukijoilleni ja muuten vaan tänne eksyneille!❤
-tuta-
Kaunis postaus Hyvää joulua ❤️
VastaaPoistaKiitoksia Irma :)
PoistaOijoi kun näyttää hyvältä😍 Kiitos ohjeesta! Ihanaa ja Tunnelmallista joulun aikaa❤️🎄
VastaaPoistaKiitoksia sinulle :)
PoistaTäällä jälkiruoka vielä päättämättä, ehkäpä perinteisesti luumukiisselillä täälläkin.. Hyvää joulua!
VastaaPoistaKiitoksia... ihan maistuva jälkkäri tämä luumukiisseli on :)
PoistaLuumukiisseli on hyvää kermavaahdon kanssa.
VastaaPoistaMeillä tehdään rusinasoppaa aatoksi.
Ihanaa joulua sinne!❤️🎄
Kiitoksia, rusinasoppa on myös hyvää :)
PoistaKiitos samoin sulle! Tosi herkullinen jälkiruoka ja jouluinen.
VastaaPoistaKiitoksia... sopii niin hyvin jouluun :)
PoistaJuuri sopiva pieni makea runsaan joulusyömisen päätteeksi.
VastaaPoistaKiitoksia, juuri näin :)
PoistaKauniit kuvat.
VastaaPoistaMeillä mies keittää aina aattoaamuna riisipuuron vanhaan tapaan, jossa riisiryynit lisätään kylmään maitoon kattilaan ja sekoitetaan koko ajan kunnes puuro on noin tunnin päästä valmis. Tulee tosi samettisen pehmeä ja maukas puuro. Minä puolestani taas valmistan sekahedelmäkiisselin. Sekahedelmät liotan kylmässä vedessä yön yli ennen varsinaista valmistusta.
Ihanaa joulun odotusta.
Kiitoksia KruunuVuokko... riisipuuro kuulostaa niin makoisalle :)
PoistaKiitos samoin sinulle hyvää 4 adventtia ja rauhaisaa Joulun aikaa.❤
VastaaPoistaKiitoksia Ritva :)
PoistaOi, rakastan luumukiisseliä!
VastaaPoistaJa luumurahkaa...sen toteutin tänä vuonna kreikkalaisella jogurtilla kun oikeaa rahkaa on vaikea löytää täällä.
Herttaista joulua teille sinne lumen ihmemaahan! <3
Kiitoksia... luumurahka kuulostaa todella hyvälle :)
PoistaKiitos, herkullinen perinteinen joulun jälkiruoka. Lapsuudenkodissa oli sekahedelmäkiisseli kermavaahdolla tai hedelmäsalaatti. Rauhallista Joulua ja antoisaa uutta vuotta❤️
VastaaPoistaKiitoksia, sekahedlmäkiisseli meilläkin oli lapsena... jossain vaiheessa se muuntautui luusopaksi :)
PoistaHerkullinen annos, nam!
VastaaPoistaRauhallista joulua ja hyvää Uuta Vuotta!
Kiitoksia, parempiin suihin hävisi heti :)
PoistaJouluiloa, rauhaa ja läheisyyttä.
VastaaPoistaKiitoksia sinulle:)
PoistaAi, ai, kun on varmasti todella hyvää. Ihan vesi herahti kielelle. Joulu on ihan juuri. Ihanaa joulunaikaa :)
VastaaPoistaKiitoksia sinulle, kaikki meni niin hyvää oli :)
PoistaSuloista joulua! Meillä tehtiin sekahedelmäkiisseliä aamulla ja nyt aattoa odotellessa maistelimme sitä. Nuo perinnekiisselit ovat hyvä jälkiruoka. Nautimme usein myös jogurtin kanssa, hillon asemesta.
VastaaPoistaHerkkuja ovat ja tuo jogurtti kuulostaa hyvälle, kiitos vinkistä :)
PoistaHerkkujen herkku:)
VastaaPoistarakastan kiisseleitä,luumukiisseli,nam:)
Kiitos Tuta!! -tästä joulumatkasta!!
Paljon iloa!! uusia ideoita!,ja kaikkea kaunista ,olen sinun blogistasi löytänyt!!
Hyvää Joulua!!
ja Kaikkea Hyvää uudelle vuodelle 2019!
Joulu Halauksin Liisa!!
Herkkujen herkku on ja aina tarjolla meidän joulupöydässä :)
PoistaHyvää joulua❤
VastaaPoistaKiitoksia sinulle :)
PoistaKyllähän luumukiisseli kermavaahdolla vie kielen mennessään! Ongelmana on oikeastaan se, että kaikkia jouluisisa herkkuja ei vaan ehi syödä, kun maha on koko ajan ihan kilillään. :)
VastaaPoistaMakoisaa joulunaikaa!
Näinhän se on... vaikka kuinka hiukan laittaa lautaselle, vatsa on pullollaan koko ajan :)
PoistaIhana jälkiruoka namskis. Hauskaa joulua ja hyvää uutta vuotta.
VastaaPoistaKiitoksia Sirkkis :)
PoistaJoo luumukiisselin tein ja sitä on tullut useasti syötyä riisipuuron kanssa, sitä vein tyttärillenikin jotka asuvat turun keskustassa.
VastaaPoistaLuumukiisseli taitaa olla suomalaisten jouluherkku, ainakin vanhemman sukupolven.
PoistaSinulla on jälleen niin kauniita joulukoristeita ja vielä herkullistakin herkullisemman näköistä jälkkäriä! Ihanaa joulun jatkoa!
VastaaPoistaKiitoksia Merja... joulukoristeita on niin mukava askarrella.
PoistaHyvää ja suloista joulunaikaa!
VastaaPoistaKiitoksia Enkuli:)
PoistaTuijakranssi ja luumukiisseli, siinähän vihjeet nappiin. Kiitos!
VastaaPoistaKiitoksia sinulle :)
PoistaIhan just parasta. Sydämellistä tapaninpäivää Tuta <3
VastaaPoistaKiitos ohjeista. Hyvää tapaniniltaa.
VastaaPoistaKiitos samoin:)
PoistaLuumukiisseli on kyllä parasta juuri noin!Kaikkea ihanaa toivon uuteen vuoteen 2019 sinulle!
VastaaPoistaKiitoksia Aikku.. niin hyvää on :)
PoistaLuumu-, rusina-, sekameteli- sekä meilläpäin sanottuna väskynäsoppa ja kermavaahto on parasta joulussa, nam. Hyvää uutta vuotta sinulle blogiystäväni♥
VastaaPoistaKiitoksia Kaisa... sekameteliksi minäkin välillä sanon :)
PoistaOikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!
VastaaPoistaKiitoksia Tiiu, samoin sinulle :)
PoistaLuumukiisseli on ihanaa, pitääkin ottaa tämä ohje mukaan, ja tehdä. :) Mukavaa vuoden alkua :) <3
VastaaPoistaMeillä on jokajoulu on tarjolla tätä herkkua :)
Poista